Håndbold kræver en del af dig. Det er en hård sport, og du kan ikke komme sovende til det. Og heldigvis for det da, for det ville da være kedeligt, hvis det var således. Du skal først og fremmest være interesseret i at lære, for det vil blive en ny og anderledes sport for dig, som ikke har prøvet det før. Du skal lytte godt efter og se, hvad det er, træneren prøver at vise dig, så du kan forstå det og gøre det, der skal til. Du skal også kunne tid stille og vise respekt over for de andre. Du må heller ikke være for aggressiv, eller unødigt lade noget gå ud over andre. For på en håndboldbane, der kan det gå vildt for sig, og det betyder, at der fra tid til anden vil komme nogle skub og hårde slag. Men det må du ikke lade dig slå ud af, for du vil lynhurtigt lære at beskytte dig selv, så der ikke sker dig noget. I sidste instans er der jo heller ikke nogen af de andre, der vil dig noget ondt.

Når du begynder til håndbold, er det en fordel, hvis du er i god fysisk form. Og hvis du ikke allerede er det, så vil du komme det lynhurtigt. Det kan være en rigtig god idé at dyrke noget løbetræning ved siden af håndbold, for på denne måde vil du hurtigt komme i så god form, at du lynhurtigt kan bevæge dig på banen, og her er særligt intervaltræning en fordel. For der kommer mange hurtige ryk i håndbold, og det er ikke et sted, hvor du vil løbe de lange distancer. Du kan derfor øve dig i at blive god til de hurtige ryk og til at starte og stoppe. På denne måde vil du være gearet til at takle det, der sker på håndboldbanen, for pludselig så er bolden i den anden ende, og så må du løbe efter den.

Styrke i armene er også en nødvendighed i håndbold, for det kræver noget både at kunne gribe bolden, men også at kunne kaste den langt. En svag vatarm vil ikke kunne meget, så den skal du have styrket, hvis du har en sådan en. Det gælder også om at blive en god medspiller og at hjælpe sine holdkammerater. Teamspirit er i højsædet, og du skal udvikle din samarbejdsevner, hvis du ikke allerede er vant til at arbejde sammen med andre.

Når du er på håndboldbanen, skal dit overblik være stort, for du skal have øje for, hvad der sker rundt omkring, så du ved, hvor du skal bevæge sig hen, og hvem du skal spille bolden til, hvis det er dig, der har den.

Hvis du ikke allerede spiller håndbold, kan det være en god idé at betragte det på tv for at få en fornemmelse for, hvad det er, der sker, og her kan du jo samtidig begynde at spille lidt penge på det, så det giver lidt ekstra fornøjelse. Men naturligvis kun, hvis du har lyst, og hvis det er noget for dig. Håndbold er jo en fornøjelse i sig selv, men det gør ikke noget, hvis der sættes lidt ekstra krydderi på.

Når du først starter til håndbold, så går der ikke længe, før du vil være en stor komet til denne sport.