Håndbold er en dejlig sport. Men også meget krævende! Man skal være vild med hårde fysiske udfoldelser for at kunne klare sig i håndbold. Der er mange hårde ryk på banen, og man skal have et kolosalt overblik. Man skal lynhurtigt kunne løbe fra den ene ende af banen til den anden. Bortset fra hvis man altså lige er målmand.

Håndbold er en sport for både mænd og kvinder. Ingen tvivl om at mænd er fysisk stærkere end kvinder, men så er det også godt, at de udelukkende konkurrerer med sig selv. Men håndbold er også mere end fysisk styrke. Man skal have fine armkræfter, og dem kan man træne på mange måder, også uden for banen. Men man skal også være mentalt stærk og besidde et mentalt overskud. Vil man spille håndbold i Danmark – så er det et godt sted, for klubberne er gode og trænerne lige så.

Startskuddet til en ny verden

Mennesker trives bedre med en fritidsinteresse. Som håndboldspiller behøver man ikke gå efter de helt store stjerner. Man kan sagtens nøjes med at være en ambitiøs amatør eller en motions-håndboldspiller. Klubberne tiltrækker mange forskellige spillere, og har man ambitiøse mål kan man finde en klub, der understøtter de ønsker og mål, man har med træningen.

Man bliver ikke lige en god håndboldspiller natten over. Det kræver meget træning. Vil man være hurtig på banen, kan man gøre brug af løbetræning. Både sommer og vinter kan man løbe udendørs, og er man ekstra ambitiøs, kan man få sig et løbebånd derhjemme.

Struktureret træning er også en nødvendighed. Man skal som det første finde et godt team. Er man begynder, skal man finde et hold for nybegyndere. Er man allerede rutineret, må man finde et hold, der passer til det niveau, man selv spiller på. Derefter skal der trænes!